ATAG tekent een optie-overeenkomst met de gemeente Duiven

De gemeente Duiven heeft op 23 mei 2017 een optie-overeenkomst getekend voor een bouwkavel van ruim 53.000 m² op bedrijventerrein Seingraaf. ATAG Nederland B.V. is een onderdeel van het beursgenoteerde bedrijf Gorenje uit Slovenië en een bekende leverancier van de keukenapparatuur met de merknamen ASKO, ATAG, Pelgrim, Etna,  VVD Wethouder Ton Spaargaren opende met deze vreugdevolle mededeling dinsdag 23 mei jl. een bijeenkomst op Seingraaf. 
ATAG Nederland B.V. zal op Seingraaf een landmark gaan ontwikkelen voor een kantoor, een Experience Centrum, productiefaciliteiten en distributiecentrum. Met het tekenen van deze optieovereenkomst kan ATAG Nederland B.V. haar ambitie en groei voor de komende jaren realiseren.


‘De gemeente Duiven is zeer verheugd dat ATAG in Duiven blijft en haar ambitie op Seingraaf wil verwezenlijken’, zo liet wethouder Ton Spaargaren weten, portefeuillehouder Grondzaken. Anderhalf jaar geleden werd dit bedrijventerrein van netto 11,1 hectare op de markt gebracht en mede door de campagne ‘Duiven Maakt Het Waar’ is inmiddels ruim de helft van het terrein verkocht of in optie gegeven.

De ondertekening van de optie-overeenkomst gebeurde door de heer Sefer namens ATAG en burgemeester Rik de Lange namens de gemeente Duiven. De ondertekening vond plaats tijdens een event op Seingraaf in en rond het in aanbouw zijnde Groothandelshuis. Daar gaan onder meer de bedrijven Pack Center en Notarishuis zich vestigen, die plaats maken voor Hornbach. Ook werd door de burgemeester en Maarten Leuverink, winnaar van de eerder uitgeschreven prijsvraag, het eerste straatnaambord ‘Toekomst’ onthuld.