De eerste kinderburgemeester in de gemeente Duiven is gekozen!

Lars Evers is gekozen als de eerste kinderburgemeester van de gemeente Duiven. Hij is 9 jaar en zit op Montessori IKC De Groene Ring in Duiven. Lars vindt het belangrijk dat speelplekken rookvrij worden, er genoeg speeltuinen zijn, er meer verlichting komt en hij wil iets betekenen voor ouderen.

Lars

Proces

Op 19 oktober is de uitvraag voor de nieuwe kinderburgemeester de deur uit gegaan. Kinderen uit de gemeente Duiven, die in groep 7 zitten en 10 jaar zijn konden zich aanmelden. De jury heeft uit 13 kinderen vier kinderen gekozen die nog een keer een presentatie hebben gehouden. Tijdens deze presentatie hebben ze vooral laten zien wat hun plannen zijn en waarom nou juist zij gekozen moeten worden als de nieuwe kinderburgemeester. Dat was allemaal wel heel erg spannend om te doen.


Jury

Burgemeester Huub Hieltjes, wethouder Johannes Goossen en Stefani Meijer – Uffing namens de gemeenteraad vormden de jury en hebben gekozen voor Lars. Het was een lastige keuze, want iedereen had goede ideeën. Lars heeft goed aangegeven waarom hij de eerste kinderburgemeester moest worden, heeft een goede presentatie gegeven en was vrolijk. Op basis van zijn filmpje en zijn voorkomen tijdens de presentatie, mag Lars zich nu de eerste kinderburgemeester van de gemeente Duiven noemen.

 

Burgemeester Huub Hieltjes: fijn dat er 13 kinderen hun uiterste best hebben gedaan om een filmpje op te nemen en ons te laten weten waarom zij de eerste kinderburgemeester wilde worden. We hebben veel goede ideeën gehoord. Bijvoorbeeld over verlichting op plekken om buiten te spelen, het schoon houden van de natuur, het opruimen van hondenpoep, het schrijven van kerstkaarten voor ouderen of het oprichten van een kinderraad. Wij hopen met een kinderburgemeester meer kinderen te betrekken bij wat er leeft in de samenleving.

 

Installatie

Op 8 december wordt Lars geïnstalleerd. De gemeenteraadsvergaderingen zijn digitaal. De burgemeester en de griffier zorgen ervoor dat de installatie van de eerste kinderburgemeester toch in kleine kring door kan gaan. De gemeenteraad kan het digitaal volgen.


De VVD wenst Lars heel veel succes, maar vooral ook heel veel plezier als Kinderburgemeester