CENTRUM

Het vitaal centrum van Duiven moet voltooid worden. Fase 4 (bebouwing grasveld) kan wat ons betreft zo snel mogelijk doorgang vinden.

Centrum Duiven

Op de begane grond zien we graag units waar ondernemers zich kunnen vestigen. Een afwisselend aanbod van winkels, horeca, cultuur, (zakelijke) dienstverlening en wonen aangevuld met een groene aankleding maakt dat we een leefbaar centrum creƫren waar ontmoeting centraal staat. De strikte scheiding tussen bestemmingen vinden we niet meer van deze tijd. Zo wordt het centrum diverser en aantrekkelijker. En het winkelend publiek wordt verleid langer in het centrum te vertoeven.

We willen niet aan onze jeugdige inwoners voorbijgaan. Zij hebben de voorkeur om het Remigiusplein rondom te voorzien van horeca en uitgaansgelegenheden, aangevuld met optredens op het podium van bandjes van diverse muziekstijlen (jazz, pop, blues, Nederlands enz.). Dat maakt het uitgaansleven nog aantrekkelijker.

De plannen van de nieuwe eigenaar voor de herontwikkeling van de Elshofpassage kan op onze goedkeuring rekenen. Wel zijn wij van mening dat nieuw- of verbouw van panden in het centrum aangepast dient te worden aan de jaren 30 stijl die we sinds 2010 in ons centrum hebben gerealiseerd. Parkeren in en bij het centrum moet gratis blijven.